Forfatter Jannicke Elisabet K.  Bekkelund

E-POST: jannicke@forbannelsen.no 

Foto: Alice Beate Holm
Foto: Alice Beate Holm

I sinne og frustrasjon bestemte jeg meg for å skrive om livet mitt. Det livet jeg ikke lenger ønsket å leve. Det livet jeg ikke klarte å leve. Jeg følte meg sviktet. Jeg hadde et sinne som ikke kan beskrives, og jeg kunne bare føle de negative følelsene. Det fantes ikke lenger noe som het verken glede eller lykke. Alt var bare mørkt. Ting begynte å miste farge, og det ble verre og verre for hver dag som gikk. Jeg hadde ikke lenger kontroll. Kroppen og hodet mitt levde sitt eget liv, og for å  takle hverdagen så godt som mulig bestemte jeg meg for å skrive. Skrive om mitt liv. Hva som har skjedd - mine tanker og mine følelser. Jeg bestemte meg for på lik linje som nå å levere en naken og ærlig sannhet. Gi meg selv terapi. Jeg klarte ikke å forstå hvorfor mitt liv måtte være som dette, og jeg ønsket å forstå meg selv. Jeg måtte klare å gjøre noe for å opprettholde balanse og beholde bena på jorda. Ikke minst ville jeg få alt vekk. Skrive det i et dokument på dataen, klappe den hardt sammen når jeg var ferdig - så forsvant følelsene for et øyeblikk. 


FAKTA OM FORFATTEREN

Jannicke er 23 år. Hun begynte Forbannelsen som en terapi for seg selv under og etter hun ble utsatt for incest-overgrep over en periode på syv år. I boken Forbannelsen kan du følge hennes reise og utfordringer, og kjenne på ringvirkningene overgrepene har hatt. Jannicke har kjempet seg igjennom kompleks PTSD, angst og depresjon. Hun har blitt en sterk kvinne som ønsker å gi alle jenter og kvinner som har opplevd overgrep og incest et ansikt og en stemme. Hun snakker åpent om hvordan overgrepene har påvirket sitt liv og hun snakker på vegne av alle som føler seg som ''bare en sånn jente''.

Det større prosjektet ble til når hun ønsket å bruke sine egne opplevelser til å kunne hjelpe andre. Jannicke ønsker å vise og opplyse problematikken, følelsene og tankene rundt seksuelle overgrep og psykiske lidelser. Målet er felles; Å bli kaptein i eget liv, og elske seg selv betingelsesløst. Veien er lang med mange skiller og utfordringer - men når man ikke står alene, blir sett, hørt og tatt på alvor forenkles prosessen. Forbannelsen startet som notater på en datamaskin, og har i dag blitt til en bok og foredrag.

Jannicke er utdannet sosiolog, med en rekke spesialiseringer innenfor psykologi, og tar nå en bachelorgrad i Retail Management.


 

Livet mitt ble basert på å leve i en løgn, benekte og flykte. Jeg klarte ikke å kjenne på følelsene mine. Etter hvert hadde jeg ikke lenger heller kontakt med følelsene på noen som helst måte. Det var som om følelsene ikke eksisterte og aldri hadde gjort det.